A macskád könnyen egészséges és boldog maradhat, ha kiegyensúlyozott étrendet biztosítasz neki.

A közhiedelemmel ellentétben a macskák nem csak húst esznek. Ha csak húst adsz a macskádnak, az táplálékhiányhoz és növekedési problémákhoz vezethet. Kiegyensúlyozott étrendre van szüksége, melyet legkönnyebben előre gyártott macskaeledelekkel biztosíthatunk. Annak nincs jelentősége, hogy száraz- vagy konzerveledelt használunk.

A macskák azt szeretik, ha táplálékuk szobahőmérsékletű. A felnőtt macskákHogyan etessük macskánkat2 általában többször esznek kis mennyiségeket, de az is jó nekik, ha naponta csak kétszer kapnak enni. Az állatorvost kérdezd meg, hogy mennyit kell macskádnak ennie, vagy kövesd a kész macskaeledeleken levő előírásokat. A macska tálja mindig legyen tiszta, és nyugodt, biztonságos etetési helyen tartsd.

A megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlen a macska egészsége szempontjából, ezért mindig legyen tiszta vize. A tej nem fontos táplálék, sőt, néha hasmenést okozhat a tejcukor-érzékeny egyedeknél. Ha tejet akarsz adni a macskádnak, inkább a macskák számára gyártott, alacsony laktóztartalmú tejet kapja.

Ne felejtsd el, hogy a kiscicáknak más tápanyagokra van szükségük, mint a felnőtt macskáknak. Válaszd a kifejezetten kölyköknek készített eledelt, kis adagokban, naponta több alkalommal.

HozzászólásokHozzászólások elrejtése

Szólj hozzá!