A karácsony az egyik legszebb ünnepünk. Év végére vagy átszellemülünk és békés szeretetben várjuk a szentestét, vagy őrült kapkodásban telik az egész december, nagytakarításba kezdünk, sütünk-főzünk, boltról-boltra rohangálunk szinte minden nap. Mindegy, hogy ránk melyik a jellemzőbb, egy biztos: így is- úgy is jelentős időt szánunk az ajándékok kiválasztására. Az ilyenkor legnépszerűbb holmik, talán a különféle technikai eszközök, TV-k, telefonok, számítógépek, tabletek, játékkonzolok. De mi a helyzet, ha ezeknél jóval kreatívabban és bátrabban ajándékoz valaki, vagy éppen mi gondoljuk úgy, hogy extra meglepetéssel, ebben az esetben egy kiscicával készülünk?

Ha mi ajándékozunk macskát

Amennyiben úgy döntünk, hogy valakit egy cicával szeretnénk meglepni, alaposan gondoljuk át, hogy ez valóban jó ötlet-e! Az ajándékkal az a célunk, hogy örömet okozzunk és ne gondot, problémát. Van-e elég hely egy kisállat számára, lesz-e ideje a gazdinak a cicára, nincs-e macskaszőr allergiás a háztartásban, vannak-e más házi kedvencek, amik esetleg nem szoktathatóak össze egy macskával. Ez mind olyan kérdés, amire pontosan kell tudnunk a választ, mielőtt a karácsonyfa alá egy bolyhos kiscicát csempésznénk be. Meglehetősen kínos, ha azzal indul az ünnep, hogy a család korosodó, vérmes házőrzője felkergeti a karácsonyfára az ajándékunkat, miközben a nagyi abba sem tudja hagyni a tüsszögést és szemvakarást…

Ha mi kapjuk a cicát ajándékba

Ugyanakkora a meglepetés, ha mi találunk élő állatkát a fa alatt. Remélhetőleg nem az ötlethiány miatt kapunk jobb híján egy kiscicát, hanem azért mert szeretjük őket, és egy ideje játszunk a gondolattal, mi lenne, ha szereznénk egy kedves példányt. Ha már a cicus nálunk van, ki kell alakítanunk számára a megfelelő körülményeket. Gondoskodnunk kell alomtálcáról, etető- és itató edényről, valamint biztosítanunk kell számára egy kényelmes, eldugott kis zugot, ahová visszavonulhat. Hagyjunk egy kis időt a cicának, míg megszokja az új környezetet és a számára idegen embereket! Fokozatosan fogja felderíteni a lakás minden zegzugát, így talán a folyamatos vendégsereg fogadása mellett is lesz lehetőségünk kicsit macskabaráttá alakítani otthonunkat.

HozzászólásokHozzászólások elrejtése

Szólj hozzá!